Το μιντιακό σύστημα προβάλλει, και όχι αδικαιολόγητα, ως μείζον ζήτημα στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις, τους πληγέντες του Θεσσαλικού κάμπου και τις αποζημιώσεις τους για τις καταστροφικές πλημμύρες που αφάνισαν τις περιουσίες τους, με ευθύνη του κράτους που δεν έπραξε τα αυτονόητα σε επίπεδο έργων υποδομής.
Οι Θεσσαλοί εύλογα αλλά και τεχνηέντως, γίνονται οι βασικοί συνομιλητές της κυβέρνησης στη διελκυστίνδα με τα μπλόκα που ξεφυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα, καθώς διαχρονικά αποτελούσαν τους σκληροπυρηνικούς αγροτοσυνδικαλιστές που καθόριζαν και το χρόνο και τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
Τα γαλάζια και τα κόκκινα τρακτέρ του Θεσσαλικού κάμπου είχαν πάντα τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση ενώ «θύματα» αποδεικνύονταν οι παραδοσιακές αγροτικές περιοχές με το μεγαλύτερο αποτύπωμα στην αγροτική παραγωγή αλλά με τους μικρότερους κλήρους γης και την ασθενέστερη φωνή λόγω του ελλείμματος στην συνδικαλιστική και συνεταιριστική τους οργάνωση.
Γαλάζιοι και κόκκινοι Θεσσαλοί, νέοι και παλιοί -γνωστοί από το παρελθόν για τη δράση τους- μονοπωλούν την επικαιρότητα στο πλαίσιο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων.
Η δική τους ολοκληρωτική καταστροφή είναι το μέσο πίεσης στην κυβέρνηση η οποία ψελλίζει παροχές μόνο γι αυτούς καθώς βολεύει η εργαλειοποίηση της μικρής εικόνας.
Η μεγάλη εικόνα, αυτή του υψηλού κόστους παραγωγής, της ενεργειακής εξαθλίωσης των παραγωγών, του πετρελαίου «φωτιά» στις τσέπες των αγροτών, της απουσίας των πραγματικών αποζημιώσεων στο χρόνου τους και του ελέγχου στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, παραμένει υπό διερεύνηση στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων που διέπουν την ελληνική οικονομία.
Οι διαχρονικοί «ρυθμιστές» των κινητοποιήσεων στη μικρή εικόνα, ο πρωτογενής τομέας συνολικά στη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη στη μεγάλη εικόνα.
Προφανώς αυτός που θα ικανοποιηθεί θα σημάνει και τη λήξη των φετινών κινητοποιήσεων.
Η μικρή εικόνα, ξανά, στη διάθεση της μεγάλης…
Οι «λαγοί» ξανά στο προσκήνιο για την εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής που εργαλειοποιεί τη μικρή εικόνα σε βάρος της μεγάλης.