spot_imgspot_img

Μήνυση ή άμυνα;

Το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης όταν διαπράττεται μέσα από τον έντυπο Τύπο (εφημερίδες και περιοδικά), διαγράφεται στα 3 χρόνια ενώ όταν το ίδιο αδίκημα διαπράττεται μέσα από internet (blog, κ.λπ.) και την τηλεόραση, σύμφωνα με το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου παραγράφεται στα 5 χρόνια.


Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση πρέπει να υποβάλλεται εντός τριών μηνών από την ημέρα της παράνομης πράξης ή από την ημέρα που το θύμα αντιλαμβάνεται το γεγονός.


Η μήνυση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά του προέδρου της Ελληνικής Πατριωτικής Λύσης Στάθη Φλώρο, κατατέθηκε για την αναδημοσίευση συκοφαντικής και δυσφημιστικής ανάρτησης τον Μάιο του 2023.


Η ανάρτηση έγινε αντιληπτή από το θύμα της συκοφαντικής δυσφήμισης τώρα;


Μήπως το δυσφημιστικό αδίκημα κινδυνεύει με παραγραφή;


Αν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης έχει παραγραφεί ποιος ο λόγος κατάθεσης της μήνυσης;


Έχει σχέση η κίνηση της βουλευτή με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση παραχώρησης του συνεδριακού κέντρου Χρήστος Παλαιολόγος από τον δήμαρχο Λεβαδέων Δημήτρη Καραμάνη, στον πρόεδρο του κόμματος Στάθη Φλώρο;


Αποτελεί σύμπτωση ανάρτηση, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λιβαδειάς, η οποία και αποσύρθηκε που έκανε αναφορά στη συκοφαντική δημοσίευση του προέδρου του κόμματος κατά της βουλευτή του νομού;

Get in Touch

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_imgspot_img

Related Articles

spot_img

Get in Touch

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Posts